Slaný ryžový nákyp
Mexický slaný ryžový nákyp
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Mali ste už ryžový nákyp na slaný spôsob? Ak nie, tento recept si isto uložte a v
blízkej dobe vyskúšajte.* Je tak jednoduchý, príprava vám zaberie len zopár minút a výsledok skutočne stojí za to. Recept je
perfektný aj na krabičkovanie - jednoducho si ho tak so sebou vezmete do práce či školy.
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Ryžu prepláchneme, zalejeme dvojnásobným objemom vody a uvaríme ju do mäkka, kým sa do nej nevstrebe všetka voda.
- Uvarenú ryžu preložíme do väčšej misy, kde ju zmiešame s vajíčkami, strúhanou mozzarellou, kukuricou, fazuľou (bez nálevu), soľou a korením.
- Zmes dobre premiešame a následne ju navrstvíme do olejom vystriekanej formy na pečenie (s rozmermi okolo 26x17 cm). Nákyp zvrchu zarovnáme a uhladíme.
- Ryžový nákyp pečieme približne 25 minút pri 200 stupňoch. Po tom, čo ho vychladnutý dáte do chladničky, ešte viac zatuhne.