Metrový koláč
Metrový koláč s punčovým krémom
Autor receptu: editamarkos
Tento recept som našla v knihe Zákusky a iné sladkosti (1500 receptov) od autorky Péter Jánosné.
34 porcií |
90 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Práškový cukor vymiešame s vaječnými žĺtkami. Pridáme rastlinný olej a teplú vodu, múku, prášok do pečiva a tuhý sneh vyšľahaný z vaječných bielkov. Cesto rozdelíme na polovice, jednu polovicu prifarbíme kakaom.
Upečieme v dvoch formách na srnčí chrbát. Formy vymastíme a vysypeme hrubou múkou a korpusy pečieme pri 180 °C cca 40 minút. Vyklopíme a necháme vychladnúť.
- Punčové pudingy uvaríme s mliekom. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a spojíme s vychladnutým pudingom, pridáme rum.
- Vychladnuté korpusy nakrájame podľa zárezov z formy a po jednom natierame punčovým krémom, striedavo prikladáme k sebe svetlé a kakaové plátky, kým nespotrebujeme všetky. Zvyšným krémom potrieme celý koláč a dáme do chladničky. Chladený koláč polejeme čokoládovou polevou. Krájame šikmým rezom.