Metrová slonia roláda

Autor receptu: archaa

Dve rolády milujem najviac na svete... Metrovú a kolácik slonia slza...Ale vsetkého vela skodí a tak som si spojila tieto dve roládky dokopy a vznikol z toho kolácik, ktorým som si uspokojila chut na obidva...Nakoniec sa stal najoblubenejsím a tradicným práve na Velkonocné sviatky

20
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zltky vyslaháme s cukrom do peny, pridáme teplú vodu a olej, múku s práskom do peciva a vyslahaný sneh z bielkov. Rozdelíme na 2 diely. Do jedného pridáme kakao a dobre premiesame.
  2. Dve formy na srncí chrbát si vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cestá zvlást do foriem vylejeme ( do jednej svetlé, do druhej tmavé) a pecieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupnoch asi 40 minút. Zvyknem najprv prikryt vrch alobalom a 10 minút pred dopecením ho odoberiem.
  3. Potom formy vyberieme a necháme vychladnút. Po vychladnutí vyklopíme a krájame úhladné asi 1 az 1,5 cm kúsky, ktoré striedavo raz tmavé, raz svetlé natierame pripravenou plnkou a spájame do jedného dlhého celku. Celý povrch este natrieme plnkou a polejeme cokoládovou polevou. Necháme dobre vychladit a stuhnút. Krájame sikmé kúsky rolády.
  4. Plnku si pripravíme tak, ze heru vymiesame s práskovým a vanilkovým cukrom. Orechy sparíme s horúcim mliekom a vychladnuté primiesame do masla. Banány roztlacíme na kasu a spojíme s masou budúcej plnky.
  5. Kedze u nás stací vzdy len polmetrová roláda :), robím vsetko v jednej forme a cesto do nej dávkujem ako pri bábovke. Potom uz len krájam kúsky, ktoré spájam plnkou. Snád to niekomu pomôze..