Medový krémeš (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Domáci je domáci, lepší ako z cukrošky :-)))

24 ks
porcií
5 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto : Za stáleho miešania zohrejeme a vymiešame 2 vajcia, práškový cukor, med, roztopené maslo,
  2. postupne pridávame mlieko a sódu bicarbónu ( urobí sa nám pena ). Necháme zovrieť a hneď odstavíme. Pár minút necháme chladnúť a následne túto zmes prejeme do múky a vypracujeme cesto.
  3. Rozdelíme ho na dve časti. Každú časť rozvaľkáme. Na cesto priložíme plech na ktorom budeme piecť a obrežeme ho príborovým nožíkom, aby sme dosiahli veľkosť akú potrebujeme. Cesto prenesieme pomocou valčeka
  4. a pečieme na opačnej strane plechu, na ktorý sme si dali papier na pečenie. Zo zvyškou cesta si môžete povykrajovať ešterôzne tvary a upiecť. V mojom prípade to boli mackovia, ktorých som po upečení zliepala džemom alebo slivkovým lekvárom. Pečieme pri teplote 180 °C cca 5 minút - musíte sledovať, pretože sa to pečie veľmi rýchlo. Cesto má byť svetlo hnedé.
  5. Plnka 1 : Do 2/3 mlieka pridáme a zamiešame 3 žľtky a za stáleho miešania zohrejeme. V zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok ( dolcela ) a vlejeme do horúceho mlieka.
  6. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding a odstavíme. Do horúceho pudingu vmiešame vanilkový , kryštálový cukor ( pridávam ho preto až nakoniec aby nám puding neprichytával ) a bielka, ktoré sme si vyšľahali so štipkou soli.
  7. Hotový krém natrieme na medový plát a nechámme vychladnúť. Na vychladnutý pudingový krém natrieme vyšľahanú šľahačku so stužovačmi, priložíme druhým medovým plátom, zaťažíme a dáme najlepšie cez noc vychladnúť.
  8. Pred podávaním pocukrujeme práškovým cukrom.
  9. A tu sú mackovia zo skrajkov :-))) Dobrú chuť :-)