Medová torta z relácie Recept na bohatstvo
Autor receptu: zb1312
Tento recept sa mi zapáčil už v TV a tak som si ho našla na internete a trochu ho pre nás
upravila. Krém bez medu sa mi nezdal a tak som ubrala cukor a mlieko a pridala med.
Výsledkom je úžasne medová chuť celého koláčika. Taktiež som zamenila celozrnnú
pšeničnú múku za celozrnnú špaldovú a chuť je výborná :-)
8 porcií |
40 minút príprava |
45 minút na 250 °C |
Postup
- Krém: Mlieko, cukor, celozrnnú špaldovú múku a med uvaríme za stáleho miešania v hrnci na hustý puding a necháme vychladnúť.
V miske si vyšľaháme zmäknuté maslo a pomaly do neho zapracujeme ten vychladnutý puding.
Zmes vyšľaháme do hladkého krému, ktorý dáme odležať do chladničky.
- Cesto: Vajíčka, cukor, vodu, maslo a med zmiešame a dáme variť do vodného kúpeľa na 15 minút. Počas varenia nemiešame. Po uvarení necháme vychladnúť a potom zapracujeme múku.
- Vzniknuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí po cca 150g, ktoré postupne rozotrieme na papier na pečenie a pečieme 6-7 min. na 250 stupňov v strednej časti rúry.
Vychladnutých 5 plátov postupne natrieme krémom a pospájame.
Krémom potrieme aj boky, ktoré posypeme mletými orechmi.
Vrch torty ozdobíme kakaovou polevou, ktorú sme si vo vodnom kúpeli pripravili z mlieka, kakaa, masla a cukru.