Medová torta z relácie Recept na bohatstvo

Autor receptu: zb1312

Tento recept sa mi zapáčil už v TV a tak som si ho našla na internete a trochu ho pre nás upravila. Krém bez medu sa mi nezdal a tak som ubrala cukor a mlieko a pridala med. Výsledkom je úžasne medová chuť celého koláčika. Taktiež som zamenila celozrnnú pšeničnú múku za celozrnnú špaldovú a chuť je výborná :-)

8
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Krém: Mlieko, cukor, celozrnnú špaldovú múku a med uvaríme za stáleho miešania v hrnci na hustý puding a necháme vychladnúť. V miske si vyšľaháme zmäknuté maslo a pomaly do neho zapracujeme ten vychladnutý puding. Zmes vyšľaháme do hladkého krému, ktorý dáme odležať do chladničky.
  2. Cesto: Vajíčka, cukor, vodu, maslo a med zmiešame a dáme variť do vodného kúpeľa na 15 minút. Počas varenia nemiešame. Po uvarení necháme vychladnúť a potom zapracujeme múku.
  3. Vzniknuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí po cca 150g, ktoré postupne rozotrieme na papier na pečenie a pečieme 6-7 min. na 250 stupňov v strednej časti rúry. Vychladnutých 5 plátov postupne natrieme krémom a pospájame. Krémom potrieme aj boky, ktoré posypeme mletými orechmi. Vrch torty ozdobíme kakaovou polevou, ktorú sme si vo vodnom kúpeli pripravili z mlieka, kakaa, masla a cukru.