Med z púpavy.(fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Kedže teraz kvitnú púpavy tak pridám môj recept,ktorý som varievala.Ja ked som tento med varila,tak vtedy ešte nebolo toľko alergii ako teraz.Ja som sa ešte v mojom okolí nestretta s tým ,aby niekto mal alergiu na tento med,ale som počula,že áno.Alergiu nemáme tak ho varím dalej.
30 minút príprava |
1 a 1/2 hod. minút tepelná úprava |
Postup
- Nazbierame si púpavový kvet,citrony nakrajame na kolieska zalejeme vodou a na miernom ohní pomaličky varíme 3/4 hodinu.
- Takto prykryté nechám vrieť.Občas premiešam.
- Po jednej hodine precedíme cez sitko a kvet s citronom zahodíme.Do šťavy pridáme kilo kryštalového cukru ...
- ...varíme jednú hodinu na miernom ohni.Za hodinku ho občas premiešame a po hodine ho treba miešať,aby neskaramelizoval.(Ja som raz tak pozabudla a bol skoro čierny,preto treba ho stále miešať.
- Po uvarení ho zlejeme do pripravených skleničiek.Z jednej dávky som uvarila 8 dl medu.