MAXI- Štedrák-netradičný (fotorecept)

Autor receptu: mojack

s maxi postupom :-))) , zoberte si k tomu aj kávičku.

Postup

  1. S potrebných surovín na cesto I,
  2. výšľahám žľtky a cukor. Potom pridám múku, prášok do pečiva, vodu a sneh z bielkov.
  3. Vylejem na veľký plech,
  4. rozotriem
  5. a upečiem cca 10-15 minút pri 180 stupňov.
  6. Śikovná pomocníčka urobila ešte raz takéto cesto III ale s pridaním kakaa.
  7. Aj toto cesto sa pieklo ako prvé.
  8. Ak pláty cesta vychladli, rozrežem na polovicu- svetlé aj kakaové.
  9. Mak, tvaroh a orechy rozdelím do jednotlivých misiek. Pridám cukor,vanilku a trochu umu -rumu rovnako. Do tvarohu dám polovicu vanilkového pudingu.
  10. Pridám žľtok a kyslú smotanu.
  11. Do tvarohu ešte nastrúham citrónovú kôru,
  12. vyšľahaný sneh rovnako rozdelím do plniek a zamiešam.
  13. Zatiaľ mi pekárnička vymiešala cesto. (Je to kysnuté.)
  14. rozvaľkané na rozmer 2x plech a cesto rozrežem.
  15. Jednu polovicu cesta vložím do plechu s vysokým okrajom tak aby boli zakryté aj boky.
  16. Natriem lekvárom,
  17. pridám polovicu makovej plnky,
  18. dalej rozrezaný svetlý plát cesta a polejem s rozriedeným rumom s vodou.
  19. Potom nasleduje polovica tvarohovej náplne
  20. s hrozienkami.
  21. Prikryjem polovicou kakaoveho cesta,
  22. ktoré tak isto polejem rumom s vodou.
  23. Celú orechovú náplň natriem na cesto
  24. a prikryjem druhou polovicou svetlého cesta. Tak isto polejem .
  25. Zvyšnú tvarohovú náplň natriem
  26. a opäť prikryjem kakaovým plátom cesta. Samozrejme aj ten polejem.
  27. A nakoniec ostala maková plnka - rozotriem.
  28. Druhou polovicou kysnutého cesta všetko prekryjem tak aby boli zakryté aj boky.
  29. Asi takto.
  30. Nechám podkysnúť , potriem vajíčkom. A.....:-))
  31. ako pomoc použijem listy z olivy.Sú vysušené. Stočili sa do rúročky, napichám ich do cesta,
  32. vyzerá ako ježko :-))) Tieto listočky pri pečení z cesta uvoľnia pare, aby vyšla von. Vrch cesta mi nepopraská.
  33. Po 20 minútach pečenia prikryjem vrch alobalom,
  34. a dopečiem ešte daľších 20 - 30 minút.Nechám vychladnúť , vyberiem,
  35. rozrežem
  36. na menšie kúsky.
  37. Je to dosť... na celé Vianoce.