Mäsové guľky
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s makarónmi (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Pre veľkých aj malých, obed či
večera s nenáročnou prípravou.
4-5 porcie |
20 minút príprava |
35-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a spolu s mäsom pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti a všetko dobre premiešame.
- Na omáčku rozpálime olej a do sklovita orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno. Zasypeme múkou a urobíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme bobkový list, trocha soli, paradajkový pretlak a povaríme. Dvoma lyžicami tvoríme z mäsovej zmesi guľky, ktoré vložíme do omáčky a varíme za občasného miešania asi 35-40 minút. Ochutíme trochou cukru, bazalkou. Makaróny uvaríme v slanej vode podľa návodu.
- Mäsové guľky s omáčkou podávame s uvarenými makarónmi. Dobrú chuť.