Mäsové guľky
Mäsové guľky v cibuľovo-horčicovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Jemný „twist“ na mäsové guľky. S čerstvou bagetou je to najlepšie.
4 porcie |
20 minút príprava |
20-30 minút na 180 °C |
Postup
- Mäsové guľky: Všetko zmiešame, vytvarujeme guľky veľkosti orecha. Dáme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C, podľa chuti - do chrumkava alebo do polochrumkava :-)
- Omáčky: Na hrudke masla a na slabom ohni opečieme na prúžky nakrájanú cibuľu do sklovita. Posolíme a pokoreníme. Keď je cibuľa mäkká, pridáme smotanu a horčicu. Množstvá surovín si môžeme prispôsobiť podľa chuti…
(Ja niekedy pridám aj polovicu kocky organického hovädzieho bujónu.)
- Privedieme k varu, oheň stiahneme a pomaly necháme bublať na slabom ohni, aby omáčka trochu zhustla a nabrala chuti.
Do omáčky vložíme guľky aj s výpekom z pekáča a ešte povaríme asi 5 minút.
- Môžeme podávať.