Mäso s čili-jahodovou omáčkou

Autor receptu: valeri

V tomto recepte nie je zaujímavé mäso, ale čili-jahodovo-cibuľková omáčka. Jedla som to v máji u dcéry v Mníchove a veľmi mi to chutilo. Pripravovali sme ju spolu podľa jedného receptu, ktorý tam zverejnili v nejakom programe o varení. Je to nezvyčajná kombinácia, ale veľmi mi to chutilo. Ak niekto chce skúsiť, tu je recept. Fotografia nie je veľmi vydarená, ale tak sa to míňalo zo stola, že som nestihla výraznejšie naaranžovať.

2-3
porcie
35-45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mäsko naklepeme, posolíme, pokorením, prípadne ochutíme mletou rascou a červenou paprikou a orestujeme na oleji. Musí chytiť zlatistú farbu a oboch strán a musí byť mäkké.
  2. Do akstróla vylejeme čili omáčku, pridáme jablkový džús a kečup. Ja som pridala aj 2 strúčiky nasekaného čerstvého cesnaku a trošku domáceho bazového sirupu. Zmiernime tým chuť čili na veľmi príjemnú pikantnú. Keď začne vrieť, vsypeme pokrájané jahody na polovičky alebo štvrťky a na kolieska nakrájanú mladú cibuľku aj s vňaťou a vypla.
  3. Ryžu pripraviť klasickým spôsobom.