Maslová žemľovka (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Príprava je trochu iná...
30 minút príprava |
80 minút na 180 °C |
Postup
- Rožky nakrájame na kolieska a jemne navlhčíme v mlieku v ktorom sme rozmiešali vanilkový cukor.
- Žĺtky, maslo a cukor vyšľaháme a stierkou natrieme tenkú vrstvu na navlhčený rohlík - len na jednu stranu.
- Žĺtkovou stranou kladieme tesne vedľa seba na vymaslovený pekáč. Pekne po jednom pokračujeme.
- Asi polovicu rožkov použijeme na spodnú vrstvu a potrieme žĺtkovou masou.
- Tvaroh zmiešame s cukrom, hrozienkami a vajíčkom a natrieme na rožky.
- Jablká očistíme, nastrúhame na tvaroh, posypeme cukrom a škoricou.
- Opakujeme postup bodu 1, 2, 3. Zvyšným mliekom polejeme vrch žemlovky, potrieme žĺtkovou masou, rozložíme na vrch pár plátkov masla a dáme piecť.
- Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a asi po hodine pečenia rozotrieme na vrch žemlovky. Dosušíme.
- Servírujeme poprášené práškovým cukrom a ozdobíme javorovým sirupom a lístkami čerstvej záhradnej medovky /poslednej v tejto sezóne :-)/