Maslová žemľovka (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Príprava je trochu iná...

30 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rožky nakrájame na kolieska a jemne navlhčíme v mlieku v ktorom sme rozmiešali vanilkový cukor.
  2. Žĺtky, maslo a cukor vyšľaháme a stierkou natrieme tenkú vrstvu na navlhčený rohlík - len na jednu stranu.
  3. Žĺtkovou stranou kladieme tesne vedľa seba na vymaslovený pekáč. Pekne po jednom pokračujeme.
  4. Asi polovicu rožkov použijeme na spodnú vrstvu a potrieme žĺtkovou masou.
  5. Tvaroh zmiešame s cukrom, hrozienkami a vajíčkom a natrieme na rožky.
  6. Jablká očistíme, nastrúhame na tvaroh, posypeme cukrom a škoricou.
  7. Opakujeme postup bodu 1, 2, 3. Zvyšným mliekom polejeme vrch žemlovky, potrieme žĺtkovou masou, rozložíme na vrch pár plátkov masla a dáme piecť.
  8. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a asi po hodine pečenia rozotrieme na vrch žemlovky. Dosušíme.
  9. Servírujeme poprášené práškovým cukrom a ozdobíme javorovým sirupom a lístkami čerstvej záhradnej medovky /poslednej v tejto sezóne :-)/