Maslová tekvica s tmavou fazuľou a ryžou
Autor receptu: martinis
Jesenné či zimné jedlo na chladnejšie dni, ktoré zahreje - dusená maslová tekvica s tmavou
fazuľou, hnedou ryžou a čerstvým tymiánom. Farebné, voňavé :)
1 porcia |
35 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu vsypeme do menšej panvičky a zalejeme ju vodou či zeleninovým vývarom. Osolíme štipkou soli, samozrejme, ak nie je vývar už osolený. Prikrytú varíme na miernom ohni 25-30 minút, potom prikrytú necháme ešte päť minút a premiešame vidličkou.
- Tekvičku dobre umyjeme, rozkrojíme a lyžičkou povyberáme vláknité vnútro s jadierkami. Zvyšok nakrájame na menšie či väčšie kúsky, veľmi na tom nezáleží.
- Jarnú cibuľku umyjeme a nakrájame na kolieska. Do panvice kvapneme lyžicu repkového oleja, na ktorom opečieme cibuľku, zhruba 5 minút. Potom pridáme kocky tekvice, podlejeme trochou vody či vývaru a prikryté dusíme 15 minút, občas premiešame.
- Ochutíme čerstvým tymiánom, soľou, mletým čiernym korením a pridáme fazuľu, dobre premiešame a 5 minút prehrievame. Do hotového jedla vmiešame ryžu, dochutíme citrónovou šťavou a kôrou a podľa chuti vmiešame jogurt, alebo ním hotové jedlo pokvapkáme :)
- Môj tip : Na zahriatie v zimných mesiacoch sa hodí namiesto citróna aj zázvor.