Maslová polievka s knedličkami

Autor receptu: misladelka

Rýchla a jednoduchá polievka s výbornou maslovo-zeleninovou chuťou pre tých, ktorí milujú polievky s množstvom cestovín :D

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Maslo pomaly rozpustíme v hrnci, keď začne peniť, pridáme vegetu, premiešame a pridáme aj očistenú, na krúžky nakrájanú mrkvu a petržlen. Zeleninu dusíme do polomäkka.
  2. Dáme zovrieť cca 1,5 l vody a keď bude zelenina "pripravená", zalejeme ju horúcou vodou. Ďalej varíme pomaly, keď voda opätovne zovrie, pridáme očistenú cibuľu v celku.
  3. Kým sa polievka pomaly varí, prichystáme si knedličky. Dve vajcia poriadne rozšľaháme a pridáme do nej cca 8 PL detskej krupice. Zmes na knedličky nemôže byť ani veľmi hustý, ani riedky. Zistíme to podľa toho, keď ju už naberieme na PL a dáme do vriacej polievky. Od lyžice by sa mala sama odlepiť a vyhupnúť na povrch. Tiež by sa nemala rozpadávať.
  4. Podľa toho, aké veľké knedličky ste si zo zmesi naporciovali do polievky, varíme. Moje (kuk obrázok) som už nechala vrieť len 10 minút.
  5. Polievka je rýchla, lacná a výborná. Moja mamina mi robila podobnú, pridala však viac vegety a bez zeleniny, pretože ako malá som nechcela jesť polievku, nazvala ju žabacou, keďže len s vegetou a knedličkami vyzerala ako žaba v žaburinke :D Dobrú chuť!