Marinovaný losos s chrenovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Kôpor posekáme najemno. V miske rozmiešame soľ
s cukrom. Polovicu kôpru rozložíme na veľký plochý tanier.
Jeden plátok lososa položíme kožou nadol do kôpru.
- Lososa potrieme zmesou cukru a soli a posypeme podrveným
čiernym korením, horčičnými semiačkami a novým
korením.
- Takisto pokračujeme aj pri druhej polovičke lososa,
potom obe polovičky spojíme (kožou von), zakryjeme ich
alobalom a asi na 3 dni odložíme do chladu. Viackrát ich
obrátime. Z marinovaného lososa odstránime kožu a korenie
a pokrájame ho na veľmi tenké plátky.
- Omáčka: Kyslú smotanu
ochutíme soľou, korením a postrúhaným chrenom
a zmiešame dokopy.
|