Marinované volailles

Autor receptu: gombicka94

Netradičný názov, pochádzajúci z francúzštiny :-) označuje kuracie prsia, marinované v lahodnej marináde s príjemnou chuťou byliniek a cesnaku.

3
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V miske dôkladne zmiešame med, citrónovú šťavu, provensálske korenie, čiene korenie, soľ, kari korenie a prelisovaný cesnak.
  2. Do vzniknutej marinády pridáme olej a opäť zmiešame.
  3. Nakoniec pridáme umyté, na tenké dlhšie rezančeky nakrájané prsia a dôkladne všetko spolu premiešame.
  4. Necháme odležať v chladničke aspoň 24hod. Najlepšie je takto namarinované prsia vložiť do fľaše na zaváranie. V chladničke nebude cítiť cesnak a chute sa spoja. :-)
  5. Pečieme na suchej panvici asi 4-5 min. Podávame s ryžou alebo zeleninovým šalátom