Marinované volailles
Autor receptu: gombicka94
Netradičný názov, pochádzajúci z francúzštiny :-) označuje kuracie prsia, marinované v lahodnej marináde s príjemnou chuťou byliniek a cesnaku.
3 porcie |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- V miske dôkladne zmiešame med, citrónovú šťavu, provensálske korenie, čiene korenie, soľ, kari korenie a prelisovaný cesnak.
- Do vzniknutej marinády pridáme olej a opäť zmiešame.
- Nakoniec pridáme umyté, na tenké dlhšie rezančeky nakrájané prsia a dôkladne všetko spolu premiešame.
- Necháme odležať v chladničke aspoň 24hod. Najlepšie je takto namarinované prsia vložiť do fľaše na zaváranie. V chladničke nebude cítiť cesnak a chute sa spoja. :-)
- Pečieme na suchej panvici asi 4-5 min. Podávame s ryžou alebo zeleninovým šalátom