Marinované pečené holuby (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Z holubov ktore chovame varim vacsinou polievku. Na Vianoce, obycajne na Druhy sviatok vianocny ich robievam tymto sposobom. Teraz sme ich mali na sviatok Mikulasa, aby som mohla dat recept na Varechu.

6
porcií
10 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky si dame suroviny na marinadu, cesnak roztlacime a vsetko spolu premiesame.
  2. Holuby si prekrojime na polovicky. Posolime a poukladame do misky na pecenie.
  3. Polejeme marinadou. Dame do chladnicky a nechame marinovat do druheho dna. Obcas premiesame.
  4. Na druhy den misku prikryjeme a pecieme vo vyhriatej rure 180C 1hodinu. Netreba odokryvat a polievat.
  5. Po hodine holuby odokryjeme polejeme stavou a zapekame dalsiu 1/2 hodinu. Polievame pravidelne kazdych 5-10 minut.
  6. Holuby su upecene a pripravene na podavanie. Kto ma rad stiplave, moze dat do marinady viacej chilli omacky. Podobnym sposobom sa mozu piect kuracie kridelka alebo bravcove rebierka. Podavame s hranolkami, dusenou ryzou, alebo zemiakovym salatom ak nam zostane od Stedrej vecere.