Marinovaná hruška so škoricovým sabayonom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Kryštálový cukor rozpálime na panvici na karamel, podlejeme červeným vínom, pridáme celú škoricu, pomarančovú kôru, trošku pomarančového likéru, hrušku očistíme, rozpolíme, vydlabeme a varíme asi 40 minút. Necháme ju vychladiť vo víne, aby chytila peknú farbu.
  2. Po vybratí hrušky víno zredukujeme, môžeme pridať trošku masla na zahustenie a vínom podlejeme hrušku.
  3. Vyšľaháme sabayon zo žĺtkov, z práškového cukru, deci bieleho vína v oválnej mise nad parou. Na záver do peny pridáme trochu škorice a penou dekorujeme hrušku. Môžeme ozdobiť aj karamelom.
  4. Náš tip: Hrušku môžeme naplniť gaštanovým pyré, gaštany sa tiež hodia k divine.