Marináda na zeleninu
Autor receptu: elixir
Jednoduchá marináda, námet na kalorickejšiu večeru. Zo zeleniny je vhodné použiť baklažán, cuketu alebo papriku...
2 porcie |
70+ minút príprava |
Postup
- Zmiešame všetky suroviny na marinádu. Zeleninu si pred marinovaním nakrájame na plátky, obalíme ju v múke a popražíme na olivovom oleji.
- Z marinády nalejeme trošku na dno misky, uložíme na ňu zeleninu, polejeme ju aj z vrchu, a necháme odpočívať 1-2 hodiny.
Toto množstvo som použila na polovicu väčšieho baklažánu, ale vystačilo by to i pre dvojnásobné množstvo. - To, čo mi z marinády zostalo, som nakvapkala na do chrumkava opečené pečivo. Zeleninu som si ešte ohriala a k tomu opiekla aj trošku na drobno pokrájaných cherry paradajok. Doma nám chutilo, možno by chutilo aj vám.