Marináda na zeleninu

Autor receptu: elixir

Jednoduchá marináda, námet na kalorickejšiu večeru. Zo zeleniny je vhodné použiť baklažán, cuketu alebo papriku...

2
porcie
70+ minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame všetky suroviny na marinádu. Zeleninu si pred marinovaním nakrájame na plátky, obalíme ju v múke a popražíme na olivovom oleji.
  2. Z marinády nalejeme trošku na dno misky, uložíme na ňu zeleninu, polejeme ju aj z vrchu, a necháme odpočívať 1-2 hodiny.

    Toto množstvo som použila na polovicu väčšieho baklažánu, ale vystačilo by to i pre dvojnásobné množstvo.
  3. To, čo mi z marinády zostalo, som nakvapkala na do chrumkava opečené pečivo. Zeleninu som si ešte ohriala a k tomu opiekla aj trošku na drobno pokrájaných cherry paradajok. Doma nám chutilo, možno by chutilo aj vám.