Marhuľová Tarte Tatin s mandľami /fotorecept/

Autor receptu: misqs17

vcera som tento receptik videla v teľke, tak som ho dnes musela vyskúšať...yummy...

10
porcií
8 minút
príprava
40-50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. cukor nasypeme do panvice, teflonovej a so zeleznou rukovatou, pretoze to pojde do truby. Nechame rozpustit kompletne...
  2. ked je cukor rozpusteny na karamel, pridame maslo a nechame rozpustit...
  3. ked do vsetko pekne vrie, pridame mandle a vypneme, premiesame
  4. poukladame odkvapkane mahule (teda ak mate z konzervy) a nechame odpocivat,pokial si vyvalkame listkove cesto
  5. cesto si vyvalkame na velkost taniera, ktory prekryje celu plochu panvice. Polozime na marhule, zatlacime okraje, poprepichujeme vidlickou a dame piect.
  6. pecieme cca. 40 - 50 minut, takto niakto to vyzera ked to vytiahnete z truby. Nechame odpocinut priblizne 2-3 minutky.
  7. po chvilke polozime na panvicu tanier a preklopime. Takto fantasticky to vyzera a to nevravim ako to chuti :)