Mandľový slaný koláč s bylinkovými sladkými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Základ na tento koláč som našla v časopise. Jeho premenou na vegánsky a takisto iným prispôsobením surovín (s ohľadom na to, čo mám doma), z neho vznikol nový recept, o ktorý sa s vami rada podelím.
2 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Do misy nachystáme suroviny na cesto...
- ...a vypracujeme ho. Kým budeme pripravovať zvyšné suroviny, dáme ho do chladničky.
- V miske zmiešame smotanu s tymiánom, čiernym korením, muškátom a soľou...
- Potom primiešame sladký zemiak, ktorý sme nakrájali na kolieska. Tie dobre obalíme v smotane.
- Pripravíme falošný parmezán podľa bodu 4 z receptu od @lenivaveganka
- Cesto dáme do zapekacích nádob, obložíme ho zemiakmi a polejeme zvyšnou smotanou, ak nejaká v miske ostala. Posypeme falošným parmezánom a pečieme 45 minút.
- Po upečení posypeme pažítkou a podávame. (Množstvo vyšlo na 2 formičky, každá o priemere 13 cm)