Mandľovo-čokoládové croissanty

Autor receptu: maarsii

16
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky ingredience. Zomleme mandle a nastrúhame čokoládu. Mandle som zomlela v mixéri, čokoládu som nastrúhala ručne. Strúhanie čokolády je asi najťažšia časť, ale stojí to zato :).
  2. Mleté mandle, práškový cukor, žĺtko a šľahačkovú smotanu zmiešame a odložíme na chvíľu do chladničky.
  3. Nastrúhanú čokoládu, práškový cukor a škoricu tiež zmiešame.
  4. Lístkové cesto rozvalkáme a nakrájame na trojuholníky. Ja si zvyknem cesto prekrojiť na dve časti, z jednej časti mi tak vyjde 8 trojuholníkov.
  5. Každý trojuholník potrieme najskôr mandľovou plnkou
  6. a potom čokoládovou plnkou.
  7. Trojuholníky stočíme.
  8. Croisanty potrieme vajcom, vložíme na vymastený plech a pečieme do zlatista.
  9. Dobrú chuť!