Mandľový zákusok
Mandľové rezy s mascarpone
Autor receptu: valina
Ľahký zákusok vhodný na Valentína.
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Korpusy upečieme každý zvlášť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a mandľami, ktoré sme predtým sparili, olúpali, pomleli a opražili na sucho. Nakoniec do cesta primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Do cesta na tmavý korpus do múky primiešame aj pomletú kávu. Korpusy pečieme pri 200 °C asi 30 minút.
- Krém: Smotanu vyšľaháme so stužovačom. Zvlášť vymiešame mascarpone s vanilkovým cukrom. Potom mascarpone spojíme so šľahačkou a krém rozdelíme na 2 časti.
- Tmavý korpus natrieme džemom a navrstvíme polovicu krému. Na to položíme svetlý korpus a natrieme druhú polovicu krému.
Ozdobíme podľa svojho vkusu.
- Ja som si deň dopredu na malú tácku dala potravinovú fóliu a uvarila som 1 vrecúško červenej želatíny. Želatínu som naliala na pripravenú tácku a nechala do druhého dňa stuhnúť. Potom som malými formičkami vykrajovala srdiečka, ktorými som rezy spolu s mätou ozdobila.