Ovocná torta
Malinovo-čučoriedková torta
Autor receptu: kucharocka123
Osviežujúca torta s drobným ovocím.
12 porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky, cukru, studeného masla, ľadovej vody a štipky soli vymiesime krehké maslové cesto. Ľadovú vodu pridáme podľa potreby. Pracujeme rýchlo, lebo topením masla by sa cesto mohlo začať rozpadávať. Hotové zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky na cca 1 hodinu.
- Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a horúcu postupne pridáme do chladnej kyslej smotany. Opatrne premiešame na hladký krém a odložíme do chladničky.
- Po vychladnutí cesto vyvaľkáme na veľkosť rozkladacej tortovej formy, preložíme do formy a dáme piecť na cca 40 minút pri teplote 175-180 °C. Po upečení vyberieme korpus z formy a necháme dobre vychladiť.
- Na vychladnutý korpus natrieme studený čokoládový krém. Krémom jemne natrieme aj boky korpusu. Vrch ozdobíme malinami a čučoriedkami a odložíme do chladničky najlepšie na noc, aby krém dobre stuhol. Dobrú chuť!