Malinová torta (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Ľahká svieža malinová torta. Dobre vychladená je osviežením na horúce letné dni.
12 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Použila som formu o priemere 24 cm. Vajíčka vyšľaháme s cukrom pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme do vymastenej múkou vysypanej formy a upečieme.
- Natrieme džemom.
- Želatínu namočíme do vody. Tvaroh vymiešame s 2 van. cukrami pridáme vyšľahnú šľahačku s 2 van. cukrami. Do krému vmiešame rozpustenú želatínu.
- Malú časť krému odložíme. Do zvyšnej časti vmiešame 250 g malín. Natrieme na korpus s džemom.
- Časť krému natrieme na malinový krém.
- Na vrch torty poukladáme zvyšných 250 g malín.Dáme na 2 - 3 hodiny schladiť.
- Odopneme obruč na forme a môžeme podávať.