Malinová torta (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Ľahká svieža malinová torta. Dobre vychladená je osviežením na horúce letné dni.

12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som formu o priemere 24 cm. Vajíčka vyšľaháme s cukrom pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme do vymastenej múkou vysypanej formy a upečieme.
  2. Natrieme džemom.
  3. Želatínu namočíme do vody. Tvaroh vymiešame s 2 van. cukrami pridáme vyšľahnú šľahačku s 2 van. cukrami. Do krému vmiešame rozpustenú želatínu.
  4. Malú časť krému odložíme. Do zvyšnej časti vmiešame 250 g malín. Natrieme na korpus s džemom.
  5. Časť krému natrieme na malinový krém.
  6. Na vrch torty poukladáme zvyšných 250 g malín.Dáme na 2 - 3 hodiny schladiť.
  7. Odopneme obruč na forme a môžeme podávať.