Makovo-hrušková vianočka (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Dostala som hruškový kompót a keďže nemám rada hrušky, dumala som, ako ho použijem, lebo veď nevyhodím. Dopadlo to tak, že tie hrušky vôbec nebolo cítiť a plnka je výborná, šťavnatá.

12
porcií
90 minút
príprava
55 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto som dala v uvedenom poradí do DP. Po hodine som začala robiť plnku: kompót som postupne rozmixovala po pár kúskov tyčovým mixérom s pridaním trošičky vody z kompótu. Do misky som dala pomletý mak, pridala rozmixovaný kompót a všetky ostatné suroviny, riadne premiešala a plnka je hotová.
  2. Vymiesené cesto som vyváľkala a natrela plnkou.
  3. Cesto som zavinula a dala do masťou vymazanej vianočkovej formy. Dala som piecť do rúry vyhriatej na 170° s funkciou teplý vzduch a spodný ohrev. Piekla som 40 min. zakryté alobalom a potom ešte 15 min. bez alobalu. Vyklopila som a dala som vychladnúť na mriezku.
  4. Na raňajky akoby sme našli
  5. Na záver jedna aktuálna zo včerajška: