Makovo-hrušková vianočka (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Dostala som hruškový kompót a keďže nemám rada hrušky, dumala som, ako ho použijem, lebo veď nevyhodím. Dopadlo to tak, že tie hrušky vôbec nebolo cítiť a plnka je výborná, šťavnatá.
12 porcií |
90 minút príprava |
55 minút na 170 °C |
Postup
- Suroviny na cesto som dala v uvedenom poradí do DP. Po hodine som začala robiť plnku: kompót som postupne rozmixovala po pár kúskov tyčovým mixérom s pridaním trošičky vody z kompótu. Do misky som dala pomletý mak, pridala rozmixovaný kompót a všetky ostatné suroviny, riadne premiešala a plnka je hotová.
- Vymiesené cesto som vyváľkala a natrela plnkou.
- Cesto som zavinula a dala do masťou vymazanej vianočkovej formy. Dala som piecť do rúry vyhriatej na 170° s funkciou teplý vzduch a spodný ohrev. Piekla som 40 min. zakryté alobalom a potom ešte 15 min. bez alobalu. Vyklopila som a dala som vychladnúť na mriezku.
- Na raňajky akoby sme našli
- Na záver jedna aktuálna zo včerajška: