Maková bábovka s vaječným likérom
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
16 porcií |
35 minút príprava |
50 minút na 160-180 °C |
Postup- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľaháme vajcia (každé vajce asi 1/2 minúty). Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a striedavo s mliekom krátko na najnižšom stupni zašľaháme do zmesi.
- Makovú náplň nasypeme do misy. Pridáme vajce a likér a metličkou vymiešame dohladka.
- Cesto striedavo s náplňou naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy (forma na bábovku (Ø 23 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br />
Elektrická rúra: 180 °C<br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3 <br />
Doba pečenia: asi 50 minút
- Bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme z formy.
- Na ozdobenie nastrúhame časť polevy na hoblinky (asi 2 PL). Zvyšnú polevu rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli. Bábovku polejeme, posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme stuhnúť. Môžeme podávať k čaju.
|