Maďarský tokáň
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
90-120 minút tepelná úprava |
Postup- Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Potom pridáme nakrájané hovädzie mäso a podusíme ho vo vlastnej šťave. Po 30 minútach pridáme bravčové mäso a po 15 minútach teľacie mäso. Mäsovú zmes osolíme, opaprikujeme a podusíme vo vlastnej šťave, pričom ho podľa
potreby podlievame vodou.
- K zmäknutému mäsu pridáme nakrájanú papriku a po 10 minútach olúpané a nakrájané rajčiny. Nakoniec prilejeme osolenú kyslú smotanu, ktorú sme zmiešali s hladkou múkou, necháme zovrieť a odstavíme.
- Pred podávaním posypeme červenou paprikou a kúskami čerstvej zeleniny.
|