Maďarský krémeš (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Tento fantastický zákusok patrí medzi naše TOP. Je bez múky a na druhý deň sa rozplýva na jazyku...

30
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Množstvo cukru som poznižovala oproti receptu, ktorý som pred rokmi dostala od svojej kamarátky. Ja som včera robila polovičnú dávku, to znamená upiekla som jeden korpus a ten som rozdelila na polovicu a tak naplnila. Tu píšem postup a suroviny v rozpise sú na celú dávku. Plech vystelieme pečiacim papierom a ten potrieme olejom, aby sa cesto neprilepilo. Rúru vyhrejeme na 170°C. Bielka vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a mleté orechy a ešte prešľaháme.
  2. Vylejeme a urovnáme na plech, pečieme asi 30 minút na 170°C. Snehové cesto je krehké, ľahko sa láme, pečiaci papier odstránime opatrne po vychladnutí. Tak isto upečieme aj druhé cesto.
  3. Medzitým uvaríme spolu žĺtka, cukor a v studenom mlieku rozmiešaný Zlatý klas. Dostaneme puding krásnej žltej farby. Necháme ho vychladnúť za občasného premiešania.
  4. Zmäknuté maslo vymiešame do peny s práškovým cukrom a spojíme s vychadnutým pudingom, dobre premiešame. Natrieme na snehový korpus a priložíme druhým korpusom(ja som priložila druhú polovicu jedného korpusu) Polevu pripravíme veľmi jednoducho: Preosiaty práškový cukor rýchlo zmiešame s horúcou vodou a nalejeme na plát cesta, urovnáme. kto nechce, nemusí ju dávať, ušetrí aj ten cukor:-) nám to takto chutí a je to aj dekoratívnejšie, ak sa posype strúhanou čokoládou. ja som dala horkú, 70% čokoládu.
  5. Zákusok sa konzumuje až po zmäknutí cesta, najlepšie cez noc v chladničke, vtedy sa už dobre krája a úplne sa rozplýva na jazyku. Skúste, je to pôžitok!;-)
  6. Už týždeň mi kvitne tento jeden kvietok na chryzantéme, tak som ním tanierik ozdobila, čaká zrejme na trošku popularity:-) A keďže sa stalo milým zvykom pridať fotky kúska prírody, prispievam pre potešenie milovníkov kvetov svojou "úrodou" Pekný deň!