Maďarské teľacie stehno plnené cestovinami s kapustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hlávkovú kapustu nastrúhame najemno a mierne osolíme. Niekoľko PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať na rozpálenom oleji, potom pridáme nastrúhanú kapustu. Okoreníme mletým korením, osolíme a ohrievame tak dlho, kým sa šťava nevyparí. Potom hotovú zmes vmiešame do vopred uvarených cestovín.
  2. Príprava a plnenie mäsa: z teľacieho stehna narežeme 4 veľké plátky, dôkladne ich rozklepeme a rozprestrieme na ne rovnomerne cestoviny s kapustou. Mäso okolo náplne stočíme a pevne zviažeme motúzom. Stočený valček mäsa na povrchu osolíme, okoreníme a potrieme štipkou mletého cesnaku, potom obalíme v múke a dočervena opečieme na oleji.
  3. V kastróle rozohrejeme paradajkový pretlak, zaprášime troškou múky a podlejeme vodou. Opečené mäsové závitky v tejto omáčke krátko podusíme. Podávame nakrájané na plátky, zaliate omáčkou a šťavou z pečeného mäsa.