Luxusné jablkové rezy
Autor receptu: gabikaaderia
Tento koláčik vždy zmizne rýchlosťou blesku. Kedysi ho robievali v mojej obľúbenej reštaurácii a toto bol môj pokus o jeho napodobeninu.
30 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 165 °C |
Postup
- Korpus: Vyšľaháme celé vajíčka spolu s cukrom do hustej peny. Je dobré mať teplé vajíčka, vtedy sa lepšie našľahajú. Do peny preosejeme múku s kypriacim práškom a kakaom. Jemne spolu spojíme. Nakoniec pridáme olej a zamiešame. Nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri 165°C. Upečený necháme vychladnúť.
- Plnka 1. : Kým sa korpus pečie, ošúpeme si jablká a na strúhame na hrubé rezance...polejeme citrónovou šťavou a podlejeme asi 1-2 dcl vody...podľa toho či sú jalbká suchšie alebo šťavnatejšie...dusíme asi 10 minút ,potom v 3 dcl vody rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme do jabĺk a povaríme.,..nakoniec pridáme škoricový cukor. necháme chladnúť.
- Plnka 2:
Šľahačku vyšľaháme s cukrami vanilkovým aj práškovým...ja používam profi,ale dobrá je aj od Rajo v litrovom balení...trvanlivá
Želatínový stužovač rozmiešame vo deci vody a vlejeme do šľahačky a zmiešame...natrieme na korpus a dáme do chladu stuhnúť.
Na stuhnuté natrieme vlažnú jablkovú zmes a uhladíme...uložíme do chladničky.
Hotové môžeme dozdobiť podľa fantázie.