zatvoriť
VYTLAČIŤ
Lúsková polievka (fotorecept)
Autor receptu:
zuzickaaa1
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava
Suroviny
400 g
fazuľové lúsky
1 ks veľký
zemiak
soľ
korenie čierne mleté čerstvé
vývar slepačí
1 ks
cibuľa
olej olivový
Postup
Lúsky umyjeme a necháme rozmraziť.
Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme na olivovom oleji, zalejeme vodou, ochutíme a pridáme lúsky. Necháme variť.
Zemiak nakrájame na kúsky a necháme variť. Ja som och dala variť zvlášť, aby sa mi nerozvarili.
Lúskom necháme vyvariť vodu.
A zlejeme slepačí vývar. Ja som dala 700ml vývaru. Necháme prevariť, ak treba dochutíme a môžeme podávať. Dobrú chuť.:)