Pečený losos s cuketou
Losos s cuketovou krustou
Autor receptu: podravka
Vyskúšajte tohto lososa so zaujímavou krustou a vyčarujte tak svojej rodine alebo priateľom chutné a netradičné jedlo.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Lososa posypeme korením na ryby a kôprom.
- Položíme ho dolu kožou do pekáča na pečenie a pokrytého papierom na pečenie.
- Cukety nakrájame na tenké rezance, okoreníme a osolíme ich a premiešame. Pripravenú zmes dáme na filety a pokvapkáme olivovým olejom.
- Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 15 minút.
- Lososa podávame s varenými zemiakmi alebo inou prílohou podľa chuti.
- Rada: Lososa nemôžete piecť príliš dlho, pretože nebude šťavnatý. Môžete do krusty pridať aj 70 g lupienkov mandlí a budete ju mať chrumkavejšiu.