Pečený losos s cuketou

Losos s cuketovou krustou

Autor receptu: podravka

Vyskúšajte tohto lososa so zaujímavou krustou a vyčarujte tak svojej rodine alebo priateľom chutné a netradičné jedlo.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Lososa posypeme korením na ryby a kôprom.
  2. Položíme ho dolu kožou do pekáča na pečenie a pokrytého papierom na pečenie.
  3. Cukety nakrájame na tenké rezance, okoreníme a osolíme ich a premiešame. Pripravenú zmes dáme na filety a pokvapkáme olivovým olejom.
  4. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 15 minút.
  5. Lososa podávame s varenými zemiakmi alebo inou prílohou podľa chuti.
  6. Rada: Lososa nemôžete piecť príliš dlho, pretože nebude šťavnatý. Môžete do krusty pridať aj 70 g lupienkov mandlí a budete ju mať chrumkavejšiu.