Losos na španielsky spôsob

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Z očisteného, rozmrazeného a z kože stiahnutého, umytého, osušeného lososa nakrájame fi lé, 180 g na porciu.
  2. Filé osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Potom ho opečieme z obidvoch strán na rozohriatom masle.
  3. K rybe pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu, citrónovú šťavu, podlejeme ju červeným vínom a v rúre pečieme domäkka. Počas pečenia polievame vlastnou šťavou.
  4. Pečeného lososa vložíme do čistej nádoby a udržiavame v teple. Šťavu z pečenia prepasírujeme, pridáme do španielskej omáčky a prevaríme.
  5. Porcie lososa položíme na tanier a omáčku podávame osobitne v omáčniku. Vhodnou prílohou sú rôzne upravené zemiak