Losos na španielsky spôsob
Autor receptu: redakcia
Postup- Z očisteného, rozmrazeného
a z kože stiahnutého, umytého,
osušeného lososa nakrájame
fi lé, 180 g na porciu.
- Filé
osolíme, okoreníme a obalíme
v múke. Potom ho opečieme
z obidvoch strán na rozohriatom
masle.
- K rybe pridáme na
tenké plátky nakrájanú cibuľu,
citrónovú šťavu, podlejeme
ju červeným vínom a v rúre
pečieme domäkka. Počas
pečenia polievame vlastnou
šťavou.
- Pečeného lososa vložíme
do čistej nádoby a udržiavame
v teple. Šťavu z pečenia
prepasírujeme, pridáme
do španielskej omáčky a prevaríme.
- Porcie lososa položíme
na tanier a omáčku
podávame osobitne v omáčniku.
Vhodnou prílohou sú
rôzne upravené zemiak
|