Londýnske rezy
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Do veľkej misy vysypeme múku, margarín, cukor, kypriaci prášok, a 7 žĺtkov. Vypracujeme hladké cesto.
Na pomúčenej doske si cesto vytvarujeme do valca. Následne ho vyvaľkáme na požadovanú veľkosť. Pomocou valčeka cesto prenesieme na plech. Nadbytočné okraje odrežeme.
- Dáme piecť pri teplote 180 stupňov Celzia na len 10-15 minút – cesto má byť totiž upečené len s polovice. Potom cesto vyberieme a na povrch rovnomerne rozotrieme marmeládu.
- Z bielkov si vyšľaháme sneh. Pridáme polovicu cukru a vyšľaháme. Po chvíli prisypeme aj zvyšný cukor. Nakoniec prisypeme mleté vlašské orechy a všetko spolu jemne premiešame.
- Orechovú zmes vylejeme na plech a dlhým nožom uhladíme. Koláč dáme piecť na ďalších 15 minút, kým nebude povrch koláča ružový.
|