Lokše s makom a čerešňami

Autor receptu: izabella929

Veľmi jednoduché a chutné jedlo..plnila som ich s mletým makom a čerešňami..

10
porcií
50 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si dala uvariť zemiaky v šupke..uvarené som ošúpala..na pracovnú doku som si preosiala múku, urobila som si v strede jamku a do nej som nastrúhala zemiaky a osolila..spracovala som cesto, ale už som viac nepridala múku..z vypracovaného cesta som urobila valec, ktorý som pokrájala na rovnaké časti..z valčekov som vyvaľkala kruhy a ukladala som ich trošku posypané múkou cez seba tak, aby sa prekrývali..všetky valčeky som vyvaľkala až potom som si pripravila panvicu a pečenie..na suchej panvici som piekla lokše z oboch strán..ukladala som ich na seba na tanieri a takým istým tanierom po každom priložení ďalšej lokše zakryla..lokše zostali úplne horúce..a teraz som si nechala roztopiť bravčovú masť a pierkom z husí som ich natrela..opäť som zakryla tanierom..mak som pomlela a zmiešala som ho z čerešňovým džemom v ktorom som si schválne nechala celé čerešne bez kôstky..
  2. lokše som naplnila a uložila na misu..
  3. som si vedomá, že podobný recept tu už mám..prajem vám dobrú chuť..