Lístkové chuťovky s bryndzovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Takúto pochúťku si môžme zobrať, aj na piknik do prírody ;-)

40mini ks
porcií
30-35 minút
príprava
10-15 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si potrebné suroviny.
  2. Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske (natenko)
  3. Spravíme si bryndzovú plnku. Mladú cibuľku pokrájame a zmiešame s prelisovanými zemiakmi a bryndzou.
  4. Rozvaľkané cesto potrieme vajíčkom.
  5. Vykrojíme formičkou (alebo pohárom) kolieska. A na každé druhé, dáme plnku.
  6. A prikryjeme druhým kolieskom a okraje jemne stlačíme.
  7. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190°C asi 10-15 minút do ružova. (pri plynovej rúre tretí stupeň, približne tých 15-20 minút)
  8. Z druhej polovice cesta som spravila roládu, ktorú tiež rozvaľkáme a natrieme zvyšok plnky.
  9. Stočíme do rolády, potrieme vajíčkom a takto na trojuholníky nakrájame (preložíme na plech dáme piecť)
  10. Chuťovky pobalíme, zoberieme deti, pribalíme aj foťák a počas krásneho slnečného dňa, si velmi radi vyjdeme na piknik do prírody, vychutnať si čaro a krásu prírody, ktorú okrem fotenia receptov, tiež velmi rada fotím :)))
  11. Moja dcérka a ja tiež, sme ani nedýchali, keď sme toto milé stvorenie zbadali:)))
  12. A ešte, dobrú chuť!