Lístkové chuťovky s bryndzovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: ywett
Takúto pochúťku si môžme zobrať, aj na piknik do prírody ;-)
40mini ks porcií |
30-35 minút príprava |
10-15 minút na 190 °C |
Postup
- Nachystáme si potrebné suroviny.
- Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske (natenko)
- Spravíme si bryndzovú plnku. Mladú cibuľku pokrájame a zmiešame s prelisovanými zemiakmi a bryndzou.
- Rozvaľkané cesto potrieme vajíčkom.
- Vykrojíme formičkou (alebo pohárom) kolieska. A na každé druhé, dáme plnku.
- A prikryjeme druhým kolieskom a okraje jemne stlačíme.
- Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190°C asi 10-15 minút do ružova. (pri plynovej rúre tretí stupeň, približne tých 15-20 minút)
- Z druhej polovice cesta som spravila roládu, ktorú tiež rozvaľkáme a natrieme zvyšok plnky.
- Stočíme do rolády, potrieme vajíčkom a takto na trojuholníky nakrájame (preložíme na plech dáme piecť)
- Chuťovky pobalíme, zoberieme deti, pribalíme aj foťák a počas krásneho slnečného dňa, si velmi radi vyjdeme na piknik do prírody, vychutnať si čaro a krásu prírody, ktorú okrem fotenia receptov, tiež velmi rada fotím :)))
- Moja dcérka a ja tiež, sme ani nedýchali, keď sme toto milé stvorenie zbadali:)))
- A ešte, dobrú chuť!