Lístkové batôžky s hruškami

Autor receptu: monnikka

Tieto rýchle koláčiky určite poznáte, robievam ich roky, ale vždy som ich plnila jablkami, keďže teraz máme veľa hrušiek, tak som skúsila hruškové a môžem ich len odporúčať.

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, jeden štvorec som pokrájala na 16 štvorčekov.
  2. Hrušky ošúpeme, pokrájame na štvrtinky - krížalky, vyrežeme jadrovníky, ešte prekrojíme na polovicu /ak sú hrušky malé, tak dávame celú štvrtinku/.
  3. Hrušky vyváľame v cukre a kladieme do stredu štvorca a zabalíme do batôžka tak, že spojíme dva protiľahlé konce do kríža, potom druhé dva a spolu konce jemne pritlačíme, aby sa spojili, potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov do zlatista.