Mäsová roláda
Lístková roláda s panenkou a hubami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Bravčovú panenku ochutíme soľou a opečieme
zo všetkých strán na olivovom oleji. Po opečení
okoreníme farebným korením a dáme odležať.
Čerstvé šampiňóny nasekáme a rozmixujeme.
Rozmixované šampiňóny opražíme na suchej
panvici tak, aby sme šampiňóny zbavili vody.
Na záver ochutíme soľou a tymianom.
- Čerstvý špenát prudko opražíme na olivovom
oleji a cesnaku, ochutíme soľou a odstavíme.
Prosciutto nakrájame na tenké plátky a uložíme
na potravinársku fóliu. Natrieme šampiňónový
fáš asi 3 mm hrubý, ďalej nanesieme pripravený
špenát.
- Na pripravený plát položíme opečenú bravčovú
panenku a zvinieme. Lístkové cesto vyvaľkáme na
3 – 4 mm hrubé cesto, natrieme ho vaječným žĺtkom.
Pripravenú bravčovú panenku zavinieme
do vyvaľkaného lístkového cesta. Cesto natrieme
vaječným žĺtkom a pečieme pri teplote 180 °C približne
20 minút.
|