Linecké pečivo (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Klasika na viac spôsobov.

2 h. minút
príprava
5-7 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvedené surovíny zhnetieme spolu v miske.
  2. Zo začiatku sa môže zdať,že sa to nedá,ale treba mať troška trpezlivosti.Ked je hmota ako tak spojená,tak treba vysypať na dosku a oboma rukami ju zhniesť.Ono sa pekne spojí.
  3. Na doske ešte dobré vypracujeme a dáme na hodinku do chladu.
  4. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a formičkami vykrajujeme rôzne tvary.
  5. Poukladáme na pomastený plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
  6. Upečené po vychladnúti spájame lekvárom,alebo aj krémom.
  7. Krem som urobila podľa,môjho receptu,http://varecha.pravda.sk/recepty/plnka-trepana-na-pare-fotorecept/18920-recept.html.
  8. Ked chcem plnku kakaovu tak pridám kakao a trocha roztopenej čokolády.Dobré vyšľahám a môžeme plniť.