Linecké kvietky s čokoládou
Autor receptu: uschi
Vianočná klasika, bez ktorej si vianočnú tabuľu neviem predstaviť.
4 porcie |
20 minút príprava |
6 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky, cukru, vanilky, citrónovej kôry, masla a žĺtkov vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odpočinúť v chladničke asi 30 minút.
- Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a formičkami vykrojíme kvietky. Polovicu plnú a polovicu vykrojíme s menším kvietkom v strede. Preložíme ich na vymastený plech a pečieme pri 180 stupňoch asi 6 minút.
Necháme ich vychladnúť a zlepíme ich jahodovým džemom. Vždy jeden plný kvietok a jeden vykrojený. Zlepené ich uložíme vedľa seba a posypeme práškovým cukrom.
- Čokoládu a ceru spolu rozpustíme nad parou, chvíľu necháme vychladnúť a potom malou lyžičkou opatrne nalejeme čokoládu do stredu každého kvietku. Dáme ich na chvíľu do chladničky, aby čokoláda stuhla.
Dobrú chuť a veselé Vianoce.