Likérový chlebíček
Autor receptu: mikalove
8 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 175 °C |
Postup- Pomaranč dobre umyjeme v teplej vode a poutierame. Z jednej polovice vylisujeme šťavu, z celého povrchu nastrúhame na hrubšom strúhadle kôru.
- Zmiešame suché prísady - cukor, vanilínový cukor, múku, škrob a kypriaci prášok. Potom dokopy premiešame mokré prísady - šťavu, olej a likér. Do suchej zmesy postupne vlejeme mokré prísady, pričom si dáme záležať, aby sme vytvorili hladkú masu. Nakoniec pridáme strúhanú kôru.
- Formu na biskupský chlebíček vytrieme tukom, vysypeme krupicou a vylejeme do nej cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 1 hodinu. Po upečení mierne vychladnutý chlebíček vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
|