Vaječný likér


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú vaječný likér:

Vaječno-likérový baranček Vaječno-likérový baranček Vaše

Tak s týmto receptom prichádzam síce trocha neskoro, nakoľko som ho objavila dávnejšie v nejakom časopise vo forme bábovky, upiekla ho ako barančeka na Veľkú noc a potom recept zabudla a stratila a znova som ho objavila až dnes :) cesto môžte celoročne naliať do akejkoľvek formy, či už bábovka, srnčí chbát alebi aj muffiny :) koláčik má krásnu žltú farbu, lahodnú chuť, a ostal veľmi dlho vláčny. odporúčam - určite vyskúšajte !

Valentínsky štedrý závin (fotorecept) Valentínsky štedrý závin (fotorecept) Vaše

Rozhodla som sa priateľovi upiecť niečo sladké a voňavé. Keďže som mala doma v zásobe nejaké orechy a mak, začala som sa obzerať po nejakom chutne vyzerajúcom recepte. No bolo ich toľko, že som sa nakoniec rozhodla použiť z každého niečo zaujímavé a tak nakoniec na plechu vzniklo niečo medzi štedrákom a kysnutým závinom. Našťastie celkom chutným :) Týmto sa chcem veľmi pekne poďakovať za inšpiráciu Alexole a Jerici...

Božský perník Božský perník Vaše

Fantastický, mäkkučký a šťavnatý perník.

Špice troch farieb Špice troch farieb

Piškóty potrieme nezriedenou čokoládou a necháme stuhnúť. Mlieko s vanilkovým cukrom dáme variť. Keď zovrie, pridáme krémový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý šľaháme do vychladnutia. Pridáme maslo a šľaháme do hladka. Krém môžeme ochutiť. Potom ho nastriekame na piškóty a necháme stuhnúť. Po zatuhnutí nalejeme do dutinky likér a zavrieme opäť krémom. Po vychladení namáčame do čokolády.

Recept bez obrázku Slávnostná dedovka Vaše

Vejce ušleháme do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem. Ta stáleho míchání tenkým pramínkem přilíváme olej a vaječný koňak Mouku s kypřícím práškem prosejeme na hmotu a lehce vmícháme.

Tiramisu Tiramisu Vaše

Viem, že sa robieva z vajíčok, ale toto je "bezpečná" a veľmi chutná verzia:) Tento recept mám od manželovej sesternice Andrejky. Dostala ma ním :)

Recept bez obrázku Vianočný cisársky sen Vaše

Uvaríme čiernu kávu.

Recept bez obrázku Likérový chlebíček Vaše

Pomaranč dobre umyjeme v teplej vode a poutierame. Z jednej polovice vylisujeme šťavu, z celého povrchu nastrúhame na hrubšom strúhadle kôru.

Recept bez obrázku Vianočná bábovka Vaše

Vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom ušľaháme na penu. Pri stálom miešaní pridávame vaječný likér a olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pomaly vmiešame. Pridáme hrozienka.

Likérové špice Likérové špice Vaše

Sú fantastické :)

Veľkonočná torta s likérom Veľkonočná torta s likérom

Bielky spolu s cukrom a 2 PL vody vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame k nemu žĺtky. Múku, kypriaci prášok, maizenu a kakao zmiešame a pridáme k vajciam.

Recept bez obrázku Tiramisu mascarpone

Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

Recept bez obrázku Grilované jabĺčko v trdelníku

Jablká umyjeme a vydlabeme ich stred tak, aby sa dali naplniť. V miske zmiešame hnedý cukor, drvené orechy a mandle, hrozienka, nakrájané sušené slivky a škoricu.



Aktuálne súťaže

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca december 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci december.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca december 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci december starého roku.

Súťaž na január o najlepší nápad, návod či fotopostup
Aj v tomto roku súťažíme o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.


Denný súhrn receptov Novinka!

« December
Január 2015
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist