Vaječný likér


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú vaječný likér:

Vaječno-likérový baranček Vaječno-likérový baranček Vaše

Tak s týmto receptom prichádzam síce trocha neskoro, nakoľko som ho objavila dávnejšie v nejakom časopise vo forme bábovky, upiekla ho ako barančeka na Veľkú noc a potom recept zabudla a stratila a znova som ho objavila až dnes :) cesto môžte celoročne naliať do akejkoľvek formy, či už bábovka, srnčí chbát alebi aj muffiny :) koláčik má krásnu žltú farbu, lahodnú chuť, a ostal veľmi dlho vláčny. odporúčam - určite vyskúšajte !

Valentínsky štedrý závin (fotorecept) Valentínsky štedrý závin (fotorecept) Vaše

Rozhodla som sa priateľovi upiecť niečo sladké a voňavé. Keďže som mala doma v zásobe nejaké orechy a mak, začala som sa obzerať po nejakom chutne vyzerajúcom recepte. No bolo ich toľko, že som sa nakoniec rozhodla použiť z každého niečo zaujímavé a tak nakoniec na plechu vzniklo niečo medzi štedrákom a kysnutým závinom. Našťastie celkom chutným :) Týmto sa chcem veľmi pekne poďakovať za inšpiráciu Alexole a Jerici...

Božský perník Božský perník Vaše

Fantastický, mäkkučký a šťavnatý perník.

Špice troch farieb Špice troch farieb

Piškóty potrieme nezriedenou čokoládou a necháme stuhnúť. Mlieko s vanilkovým cukrom dáme variť. Keď zovrie, pridáme krémový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý šľaháme do vychladnutia. Pridáme maslo a šľaháme do hladka. Krém môžeme ochutiť. Potom ho nastriekame na piškóty a necháme stuhnúť. Po zatuhnutí nalejeme do dutinky likér a zavrieme opäť krémom. Po vychladení namáčame do čokolády.

Recept bez obrázku Slávnostná dedovka Vaše

Vejce ušleháme do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem. Ta stáleho míchání tenkým pramínkem přilíváme olej a vaječný koňak Mouku s kypřícím práškem prosejeme na hmotu a lehce vmícháme.

Tiramisu Tiramisu Vaše

Viem, že sa robieva z vajíčok, ale toto je "bezpečná" a veľmi chutná verzia:) Tento recept mám od manželovej sesternice Andrejky. Dostala ma ním :)

Recept bez obrázku Vianočný cisársky sen Vaše

Uvaríme čiernu kávu.

Recept bez obrázku Likérový chlebíček Vaše

Pomaranč dobre umyjeme v teplej vode a poutierame. Z jednej polovice vylisujeme šťavu, z celého povrchu nastrúhame na hrubšom strúhadle kôru.

Recept bez obrázku Vianočná bábovka Vaše

Vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom ušľaháme na penu. Pri stálom miešaní pridávame vaječný likér a olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pomaly vmiešame. Pridáme hrozienka.

Likérové špice Likérové špice Vaše

Sú fantastické :)

Veľkonočná torta s likérom Veľkonočná torta s likérom

Bielky spolu s cukrom a 2 PL vody vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame k nemu žĺtky. Múku, kypriaci prášok, maizenu a kakao zmiešame a pridáme k vajciam.

Recept bez obrázku Tiramisu mascarpone

Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

Recept bez obrázku Grilované jabĺčko v trdelníku

Jablká umyjeme a vydlabeme ich stred tak, aby sa dali naplniť. V miske zmiešame hnedý cukor, drvené orechy a mandle, hrozienka, nakrájané sušené slivky a škoricu.



Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27 28 29 30

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist