Likérové jazýčky
Autor receptu: maxinka
Pre milovníkov čokolády. Sú to zlepované keksíky v tvare piškóty s čokoládou v ceste aj
plnke, obohatené čokoládovým likérom.
Postup
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Pridáme k nej žĺtky, likér, múku, orechy, cukor a Heru. Vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odpočívať v chlade - ale nie v chladničke!
- Potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, vykrajujeme vykrajovačkou v tvare piškótky a ukladáme na plech s papierom. Pri pečení treba dávať pozor aby sa nepripálili.
- Plnka:
Čokoládu rozpustíme nad parou vo vodnom kúpeli. Necháme takmer vychladnúť. Potom pridáme maslo, cukor, likér a vyšľaháme. Plnkou spájame jazýčky.
- Namáčame v čokoládovej poleve, ozdobíme podľa fantázie. Piekla som ich na sviatky, odmäkli pri izbovej teplote. Z tejto dávky je ich veľa.