Likérové jazýčky

Autor receptu: maxinka

Pre milovníkov čokolády. Sú to zlepované keksíky v tvare piškóty s čokoládou v ceste aj plnke, obohatené čokoládovým likérom.

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Pridáme k nej žĺtky, likér, múku, orechy, cukor a Heru. Vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odpočívať v chlade - ale nie v chladničke!
  2. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, vykrajujeme vykrajovačkou v tvare piškótky a ukladáme na plech s papierom. Pri pečení treba dávať pozor aby sa nepripálili.
  3. Plnka: Čokoládu rozpustíme nad parou vo vodnom kúpeli. Necháme takmer vychladnúť. Potom pridáme maslo, cukor, likér a vyšľaháme. Plnkou spájame jazýčky.
  4. Namáčame v čokoládovej poleve, ozdobíme podľa fantázie. Piekla som ich na sviatky, odmäkli pri izbovej teplote. Z tejto dávky je ich veľa.