Letný šalát so suchým sektom
Autor receptu: redakcia
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií
Camouflage a Flowers v Bratislave
Postup
- Sušenie cherry paradajok:
Paradajky nakrájame na tretinky.
Vložíme do rúry a sušíme približne
60 minút pri teplote
120 °C
- Príprava šalátu:
Natrháme listy šalátu (rukola, friseé, kučeravý
červený šalát, rímske
listy, valeriána – z každého asi
30g) a zmiešame s paradajkami.
- Zmes môžeme ochutiť olivovým
olejom, balzamikovým
octom, soľou alebo korením
podľa chuti.
- Podávame s lesným
ovocím a plátkom syra. Vďaka
svojej biskvitovej vôni a delikátnej
chuti vytvorí šumivé víno Hubert
L´Original brut so šalátom jedinečnú
harmóniu.
- Náš tip:
Listy vždy radšej natrháme,
pretože pri krájaní strácajú
vnútornú šťavu.