Pečené buchty

Lekvárové buchty s pridaním masla do cesta (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Tieto buchty sú aj s pridaním masla do cesta. Také som ešte nerobila, tak som vyskúšala.

12
porcií
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do menšej nádoby rozdrobíme droždie, pridáme 1 ČL kryštálového cukru, medzi prsty múky a trochu teplého mlieka. Necháme vzísť kvások. Kým kvások nakysne, tak v mise vymiešame zmäknuté maslo so žĺtkami. Pridáme múku, cukor, kvások, soľ a dolejeme zbytok mlieka. Vymiesime cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 40 minút.
  2. Potom cesto preložíme na múkou vysypanú dosku.
  3. Rozdelíme ho na 4 časti.
  4. Každú časť pokrájame na rovnaké kúsky a na každý kúsok dáme lyžičku lekváru.
  5. Zatočíme do tvaru buchty a otočíme spojom nadol. Necháme ešte nakysnúť 15 minút.
  6. Formu vymažeme maslom a uložíme do nej buchty, ktoré tiež po vrchu potrieme maslom.
  7. Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 35 minút. Upečené buchty ešte za horúca potrieme po vrchu maslom. Upečené necháme chvíľu vychladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom.
  8. V reze.
  9. A ešte koštovka :-)