Laskonky zo žĺtkovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Prednedávnom so si kúpila šablónu na laskonky. Tieto som piekla podľa priloženého
receptu.
40 minút príprava |
35 minút na 150 °C |
Postup
- Nad parou vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom, necháme chvíľu ochladnúť. Jemne primiešame pomleté orechy a polohrubú múku.
- Na plech dáme papier na pečenie. Šablónu položíme na papier, nanesieme sneh, stierkou rozotrieme a prebytok snehu zotrieme.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 150°C asi 15 minút, potom rúru stíšime na asi 90 a pečieme ešte asi 20 minút. Upečené necháme vychladnúť. Vychladnuté stiahneme z papiera, otočíme naopak.
- Žĺtky, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme vo vodnom kúpeli do zhustnutia, necháme vychladnúť.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny.
- Postupne zašľaháme vychladnutý žĺtkový krém. Krémom naplníme cukrárenské vrecko z ozdobnou špičkou.
- Krém nastriekame na každú druhú laskonku.
- Spájame spolu po dve- jednu s krémom, jednu bez krému.
- Uložíme na tácku a necháme v chladničke pred podávaním stuhnúť.