Laskonky (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Recept je vlastne z dvoch receptov.Cesto od priateľky,plnka moja vlastná.Je to zaujímavý zákusok.
28 porcií |
120 minút príprava |
20 minút na 100 °C |
Postup
- Cesto: Bielka našľaháme s cukrom,do pevnej hmoty.Pridáme postupne orechy a múku.Masu zľahka premiešame.
Šablonku na laskonky som si vyrobila 3 mm gumolitu.
Na plech položim papier na pečenie a do každej dierky uložím lyžicou cesto.Rovnomerne roztriem.Šablonku zodvihnem.
- Ešte ich potom trošku zrovnám.
- Dám ich piecť do vyhriatej rúry na 100 0C.Nechám ich asi 10 minút a potom ešte znížim teplotu na 80 stupňov.
Vyjdu mi tri plechy.
- Medzi tým si urobím griláž.Do rajničky dám roztopiť kr.cukor a trochu ho upálim.Na pomastený olejom potretý tanier griláž vylejem a nechám vychladnúť.
- Potom griláž pomeliem.
- Nakoniec uvarím krém :Do vody zamiešam žĺtka,cukor suš.mlieko,vanilkový cukor,kukuričný škrob.Uvarím.Keď masa vychladne spojím s grilážou a 20 dkg masla.S chladenou hmotou plním dve a dve laskonky.