Langoše trochu inak ako slimáky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Manžel si spomenul, že sme už dávno nemali langoše a tak som trochu po surfovala po nete a našla tento vynikajúci recept. Za čo autorke veľmi pekne ďakujem. Sú skvelé. Ešte pridávam aj mini langoše. Ostalo mi id včera polovičku cesta tak dnes som znovu experimentovala a dole je výsledok.

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Urobíme si kvások a vypracujeme cesto a dáme ho na tri hodiny do chladničky.
  3. Cesto po troch hodinách.
  4. Cesto si dáme na pracovnú dosku vyformujeme šúlok a odkrajujeme s neho asi po 2 cm. Rozvaľkáme ho asi 20x10 cm.
  5. Cesto si naplníme strúhaným syrom.
  6. Zatočíme ho a pokrájame na 2 cm kolieksa ktoré dávame na rozpálený olej a vyprážame tak ako langoše.
  7. Takto si môžete vypražiť koľko práve k obedu potrebujete a cesto ktoré Vám ostane si môžete dať do chladničky do druhého dňa. Potrieme si ich cesnakovou marinádou a osolíme hrubozrnnou morskou soľou. Sú výborné odporúčam.
  8. Tu je ešte š,ďalší variant mini langoše. Cesto ktoré mi ostalo od včera som mala v chladničke a dnes som ho rozvaľkala a vykrajovala kolieska.
  9. Tu už sú hotové.
  10. No a tu na tanier, mala som ešte naložené kuracie stehienka na grilovanie ale dnes nie je čas na grilovanie je chladnejšie tak som ich dala do alobalu do rúry a tu je to už všetko na tanieri.
  11. Ešte raz. Sú fak fantastické vrele odporúčam. A hlavne nemusia sa rozťahovať - trhať.