Langoše trochu inak ako slimáky (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Manžel si spomenul, že sme už dávno nemali langoše a tak som trochu po surfovala po
nete
a našla tento vynikajúci recept. Za čo autorke veľmi pekne ďakujem.
Sú skvelé.
Ešte pridávam aj mini langoše. Ostalo mi id včera polovičku cesta tak dnes som znovu
experimentovala a dole je výsledok.
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny.
- Urobíme si kvások a vypracujeme cesto a dáme ho na tri hodiny do chladničky.
- Cesto po troch hodinách.
- Cesto si dáme na pracovnú dosku vyformujeme šúlok a odkrajujeme s neho asi po 2 cm.
Rozvaľkáme ho asi 20x10 cm.
- Cesto si naplníme strúhaným syrom.
- Zatočíme ho a pokrájame na 2 cm kolieksa ktoré dávame na rozpálený olej a vyprážame tak ako langoše.
- Takto si môžete vypražiť koľko práve k obedu potrebujete a cesto ktoré Vám ostane si môžete dať do chladničky do druhého dňa.
Potrieme si ich cesnakovou marinádou a osolíme hrubozrnnou morskou soľou.
Sú výborné odporúčam.
- Tu je ešte š,ďalší variant mini langoše.
Cesto ktoré mi ostalo od včera som mala v chladničke a dnes som ho rozvaľkala a vykrajovala kolieska.
- Tu už sú hotové.
- No a tu na tanier, mala som ešte naložené kuracie stehienka na grilovanie ale dnes nie je čas na grilovanie je chladnejšie tak som ich dala do alobalu do rúry a tu je to už všetko na tanieri.
- Ešte raz.
Sú fak fantastické vrele odporúčam.
A hlavne nemusia sa rozťahovať - trhať.