Lahodný koláč

Autor receptu: marika10

Ospravedlňujem sa vopred za fotku, ale koláčik nestihol stuhnúť nakoľko sú moji dvaja chlapi nedočkavý a museli okoštovať hneď...

20
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom do peny, po kvapkách pridávame olej a mlieko na striedačku, preosejeme múku s práškom do pečiva a vymiešame. Jablká si nastrúhame na hrubo, pridáme škoricový cukor, vanilínový cukor, a kryštálový cukor, premiešame a pridáme do cesta. Z bielok si vyšľaháme sneh a tiež prídáme do žĺtkovej hmoty. Takto urobené cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a upečieme na 180 °C asi 15 - 20 minút.
  2. Plnka: Uvaríme si puding, ktorý necháme vychladnúť za občastného miešania. Vymiešame si maslo s kryštálovým cukrom do peny a pridávame po lyžiciach vychladený puding. Do takto pripravenej plnky si dáme mascarpone a opatrne premiešame varechou.Ak je málo sladký tak si dochuťťe. Šľahačka: Smotanu na šľahanie si vyšľaháme do tuha, pridáme smeta fix a došľaháme.
  3. Poleva: čokoládu si rozpustíme a pridáme trošku masla. Ak je cesto na koláč vychladené, dáme naň urobenú plnku, potom šľahačku a nakoniec polejeme čokoládou a dozdobíme ovocím. V mojom prípade to boli mandarínky ale vy si môžete zvoliť aké kto má rád. Dobrú chuť!