Lahodný koláč
Autor receptu: marika10
Ospravedlňujem sa vopred za fotku, ale koláčik nestihol stuhnúť nakoľko sú moji dvaja
chlapi nedočkavý a museli okoštovať hneď...
20 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom do peny, po kvapkách pridávame olej a mlieko na striedačku, preosejeme múku s práškom do pečiva a vymiešame. Jablká si nastrúhame na hrubo, pridáme škoricový cukor, vanilínový cukor, a kryštálový cukor, premiešame a pridáme do cesta. Z bielok si vyšľaháme sneh a tiež prídáme do žĺtkovej hmoty. Takto urobené cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a upečieme na 180 °C asi 15 - 20 minút.
- Plnka: Uvaríme si puding, ktorý necháme vychladnúť za občastného miešania. Vymiešame si maslo s kryštálovým cukrom do peny a pridávame po lyžiciach vychladený puding. Do takto pripravenej plnky si dáme mascarpone a opatrne premiešame varechou.Ak je málo sladký tak si dochuťťe.
Šľahačka: Smotanu na šľahanie si vyšľaháme do tuha, pridáme smeta fix a došľaháme.
- Poleva: čokoládu si rozpustíme a pridáme trošku masla.
Ak je cesto na koláč vychladené, dáme naň urobenú plnku, potom šľahačku a nakoniec polejeme čokoládou a dozdobíme ovocím.
V mojom prípade to boli mandarínky ale vy si môžete zvoliť aké kto má rád.
Dobrú chuť!