Lahodné pudingovo - višňové kocky
Autor receptu: danda3
Výborný osviežujúci koláčik, dvaja synovia boli doma, tak som mala pre koho piecť.
24 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Príprava kakaového korpusu - Bielka so štipkou soli vyšľaháme, postupne pridávame cukor, sneh musí byť tuhý, potom pridávame žĺtky s olejom a nakoniec na miernych otáčkach múku+kakao+PDP. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov cca 10 - 15 minút, treba vyskúšať špajdlou.
- Už upečený korpus, necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme višňovú plnku.
- Višne scedíme (kupujem bez kôstok), šťavu doplníme na 500 ml, odoberieme asi 100 ml, v ktorých rozmiešame pudingový prášok. Višne so zbytkom šťavy dáme variť, po zovretí pridáme rozmiešané pudingy a varíme do zhustnutia.
- Ešte horúcu plnku rozotrieme na plát, ktorý sme si ale predtým prevrátili a stiahli z papiera.
- Práškovú želatínu zalejem decilitrom vlažnej vody a nechám napučať.
- V mlieku rozmiešame žĺtky, pudingové prášky a cukor, uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme napučanú želatínu a za stáleho miešana ju rozpustíme v pudingu.
- Vmiešame jemný tvaroh a
- nakoniec bielka vyšľahané s cukrom, môžeme pridať kaviár z vanilkového struku, ale nemusí byť. Dáme chladiť do studeného vodného kúpeľa, občas premiešame.
- Pudingový krém nesmie byť riedky, lebo by stiekol, ale ani úplne tuhý, až potom ho natierame na višňovú plnku.
- Na krém poukladáme okrúhle piškóty, môžu byť aj hnedé, teraz som nemala.
- Jogurt vymiešame s nugátovým krémom a
- natrieme na piškóty. Dáme do chladu, keď sú piškóty mäkké, môžeme krájať.
- Orežeme kraje a pokrájame na kocky. Vrch buď necháme takýto alebo
- posypeme Grankom. Dobrú chuť!